Audi MMI   MMI-componenten  Mobiele-telefoonvoorbereiding
Een mobiele telefoon wordt via Bluetooth in de mobiele-telefoonvoorbereiding ingeleerd. De buitenantenne van de wagen wordt gebruikt als de mobiele telefoon in een mobiele-telefoonhouder* geplaatst is.
Bluetooth
De mobiele telefoon wordt via Bluetooth in de mobiele-telefoonvoorbereiding ingeleerd. Daardoor kan snoerloos via de handsfree-set van de mobiele-telefoonvoorbereiding gebeld worden. De telefoonfuncties van de mobiele-telefoonvoorbereiding worden in dit instructieboekje door de toevoeging „mobiele telefoon met handsfree-profiel“ gemarkeerd.
U kunt uw mobiele telefoon bedienen via de MMI-bedieningseenheid Link, het multifunctiestuurwiel Link of het spraakbedieningssysteem Link.
Mobiele-telefoonhouder*
De mobiele-telefoonhouder van de mobiele-telefoonvoorbereiding zit in de middenconsole. Via een speciale mobiele-telefoonhouder* kunt u uw mobiele telefoon op de mobiele-telefoonvoorbereiding aansluiten Link. Mobiele-telefoonhouders* zijn bij de Audi-specialist resp. bij speciaalzaken verkrijgbaar.
Een mobiele telefoon in de mobiele-telefoonhouder* zendt en ontvangt via de buitenantenne van de wagen. Dit garandeert een goede zendkwaliteit en voorkomt straling van de mobiele telefoon in het interieur van de wagen. Bovendien wordt de batterij van de mobiele telefoon geladen.
ATTENTIE!
  • Gezondheidsdiensten zeggen, dat mobiele telefoons de werking van pacemakers kunnen beïnvloeden. Daarom moet altijd een minimumafstand van 20 cm tussen de antennes van de mobiele telefoon en de pacemaker worden aangehouden.
    • De mobiele telefoon nooit standby in de borstzak direct op de pacemaker dragen.
    • Wanneer u denkt dat er interferentie is, moet u de mobiele telefoon direct uitschakelen.
  • Het spraakbedieningssysteem Link moet u niet in noodgevallen gebruiken omdat uw stem in stresssituaties kan veranderen. Dat kan ertoe leiden dat de gewenste telefoonverbinding soms niet of niet snel genoeg tot stand komt. Het alarmnummer handmatig kiezen!
Voorzichtig!
  • Let op de wettelijke bepalingen voor het bellen in motorvoertuigen.
  • Schakel uw mobiele telefoon uit in gebieden waar het gebruik van mobiele telefoons verboden is!
  • Schakel de telefoon uit op plaatsen waar explosiegevaar bestaat. Deze plaatsen zijn niet altijd duidelijk gemarkeerd. Hiertoe behoren bijvoorbeeld tankstations, plaatsen waar brandstof en chemicaliën liggen opgeslagen of worden getransporteerd, plaatsen waar brandstofdampen in de lucht hangen (bijvoorbeeld naar buiten komend propaan of benzinedampen in wagens of gebouwen) of plaatsen waar zich chemicaliën of grote hoeveelheden stofdeeltjes in de lucht bevinden (bijvoorbeeld van meel of hout). Dit geldt ook voor alle andere plaatsen waar u normaliter de motor van uw wagen afzet.
Aanwijzing
  • De telefoonfuncties zijn afhankelijk van het feit of uw mobiele telefoon compatibel met de mobiele-telefoonvoorbereiding is en of uw provider deze functies ondersteunt.
  • Actuele informatie over het onderwerp mobiele-telefoonvoorbereiding (bv. beschikbare mobiele-telefoonhouders* vindt u op internet onder www.audi.de/telefon of bij de Audi-specialist.